Screening

Wil jij beginnen met een bepaalde sport? Starten met het trainen voor een uitdaging? Of ben je al volop aan het trainen en wil je blessures geen kans geven?

Wij kunnen jou helpen. Met onze wetenschappelijke screenings kunnen wij er voor zorgen dat je minder kans hebt op blessures. Geen blessures zorgt ervoor dat je geen kostbare trainingstijd verliest en dat zal leiden tot betere prestaties.

Hoe ? Dat kan op 2 manieren

1) INFRAROODTHERMOGRAFIE (IRT)

Dankzij deze unieke vorm van screening kunnen we de kans op blessures reduceren en verlies je minder tijd in de voorbereiding van jouw sportprestaties. Dankzij IRT kunnen we plaatsen van overbelasting ontdekken en dit alvorens ze klachten en/of pijn geven.

IRT screenings worden uitgevoerd met behulp van onze thermografiecamera. Hiermee zijn we in staat om warmteplekken te lokaliseren in het menselijk lichaam. Deze warmteplekken geven weer waar er verhoogde activiteit, temperatuur of asymmetrie is en waar er mogelijks blessures ontstaan.

2) VALD

Met behulp van deze screening zoeken we naar al dan niet aanwezige zwakke schakels. Deze zwakke schakels zouden op termijn kunnen zorgen voor letsels, en laat dat nu net zijn wat we niet willen.

Deze risicofactoren waar we op gaan screenen zijn afhankelijk van de sport die jij beoefent. Ook jouw niveau speelt een rol in de bepaling van tests. Dit wil zeggen dat jouw screening als recreante fietser volledig anders is dan die van een zwemmer op topniveau.

Met deze resultaten kunnen we aan de slag om jouw zwaktes te trainen om zo blessures te voorkomen. Dit kan zowel in onze sportinfrastructuur met begeleiding als bij jou thuis. Na 3 maanden kunnen we je zwaktes herevalueren en je progressie bekijken. 

Ons doel is om jou te helpen je doel te bereiken en dit zonder die vervelende blessures of pijntjes. Wil jij met ons samenwerken? Stuur ons gerust een mailtje voor meer info of plan een afspraak in.